## Moving Forward with High School Redesign - Spring Networking Calgary, March 16, 2020

8:30 - 9:00	Coffee/Registration	
9:00 - 9:25	<ul> <li>Opening Address/Welcome <ul> <li>Land Acknowledgement</li> <li>Introduction of Planning Committee</li> <li>Logistics</li> </ul> </li> <li>Alberta Education Message (joining us online) <ul> <li>The Journey and Learnings from the Field</li> <li>Moving Forward</li> </ul> </li> </ul>	
Instructional Design and Assessment Strategies for Student Learning		
9:25 - 10:40	<ul> <li>Quality Teaching: Success stories from the field - What is happening now in our high school classrooms? (Four stories, ≤ 15 minute each)</li> <li>Patrick Sproul, Calgary Catholic: (Re)Assessment in High School to Foster Growth Mindset <ul> <li>9:25 - 9:40</li> </ul> </li> <li>Pete Rowe &amp; Aileen Smith, CBE: Outcomes based Assessment and Reporting <ul> <li>9:45 - 10:00</li> </ul> </li> <li>Vince Hunter, Foothills School Division: Advancing for Mastery Learning</li> </ul>	
	<ul> <li>10:05 - 10:20</li> <li>Kelly Dunn &amp; Stan Janz, Calgary Catholic: Concept-Based Pedagogy</li> <li>10:25 - 10:40</li> </ul>	
10:40 -10:50	Break and Move to Focused Conversation Rooms (10 minutes)	
10:50 - 11:20	<ul> <li>Focused Conversations in Breakout Rooms (30 minutes)</li> <li>Participants will select one of the success stories and move to the designated room to discuss what was heard. Conversation starters will be provided, along with a template for recording ideas for sharing with the whole group.</li> <li>Possible Conversation Starters for Breakout Sessions: <ul> <li>How will a focus on (topic) enhance student learning and success for the students in your school?</li> <li>Is your understanding of the key elements of (topic) thorough enough to move forward? If not, where are you learning gaps?</li> <li>How can you support other staff members to enhance their understanding of the importance of (topic)?</li> </ul> </li> </ul>	
11:20 - 11:25	Transition back to large room (5 minutes)	
11:25 - 11:45	Panel Discussion, Questions and Reflections: (20 minutes) Key reflections from each breakout will be shared by a volunteer. Success Story Presenters will respond to questions from the group.	
11:45 - 12:30	Lunch	

Teacher Collaboration and Teacher Efficacy: Effective Models for Collaboration	
12:30 - 12:45	Introduction of Afternoon Speakers (15 minutes)
12:45 - 1:40	<ul> <li>The Power of Teacher Collaboration and Teacher Efficacy: How can we continue to create opportunities for teachers to reflect on their practice and work together to develop their expertise (school and division wide)? How can we sustain the positive culture shift in high school?</li> <li>Jen Edmondson Neily &amp; Gayleena Clark, CBE: Leading High School Redesign - Leadership Perspectives for the Future <ul> <li>12:45 - 1:00</li> </ul> </li> <li>Nancy Krar, Holly Schile &amp; Sheryl Fernando, Calgary Catholic: Integrated Learning in High Schools: A Culture of Creativity <ul> <li>1:05 - 1:20</li> </ul> </li> <li>Mark Turner, "The Farm" Teacher, Rocky View: How a community created a school <ul> <li>1:25 - 1:40</li> </ul> </li> </ul>
1:40 - 1:50	Break and Move to Focused Conversation Rooms (10 mins)
1:50 - 2:20	Focused Conversations in Breakout Rooms (30 minutes) Participants will select one of the success stories and move to the designated room to discuss what was heard.
2:20 - 2:25	Transition back to large room (5 minutes)
2:25 - 2:55	Capturing of Next Steps and Closing (30 minutes)
	Table Group Discussions <b>20 mins: Table Group discussion</b> around the three questions below. We would like to capture the conversations - a google doc will be shared, please have a volunteer from your conversation capture key ideas in the google doc.
	<ol> <li>How can we continue to create opportunities for teachers to reflect on their practice and work together to develop their expertise (school and division wide)? How can we sustain the positive culture shift in high school?</li> <li>How is teacher and staff collaboration supporting teacher efficacy in your school community? What structures are working in your school and division to support teacher collaboration?</li> <li>How can you and your school stay connected with others to sustain the momentum and support each other in achieving the goals for your school and students? Is there a platform for conversation/collaboration currently being utilized by your teachers within schools and with schools across their district, or with schools outside their district?</li> <li>5 mins: Sharing key ideas from the table groups (google doc on screen)</li> </ol>
	<ul> <li>3 mins: What is your hope? <u>https://www.youtube.com/watch?v=dlcU5uHMdTM</u></li> <li>2 mins: Thanks and au revoir</li> </ul>